Πρόσκληση προς όλους τους μαθητές σε εκπαιδευτική δράση (13/11/2019)

Ενημέρωση και πρόσκληση προς όλους τους μαθητές δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ευρύτερης περιοχής Πιτσιλιάς.

Εκπαιδευτική δράση του Τμήματος Καλών Τεχνών στον Άγιο Ιωάννη.

Το Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί σε εκπαιδευτική δράση που προγραμματίζεται για την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου η ώρα 9 στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς.

Λεπτομέρειες

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, το Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου πρόκειται να υλοποιήσει μια σειρά από εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς. Πιο συγκεκριμένα, και με αφορμή την ευγενική παραχώρηση των κτηρίων των παλαιών σχολείων του χωριού στο Τμήμα Καλών Τεχνών, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική εκδρομή με τη συμμετοχή διδασκόντων και φοιτητών.

Πρόθεση του τμήματος είναι η μετατροπή του παλαιού σχολείου σε ένα σύγχρονο καλλιτεχνικό εργαστήρι που θα φιλοξενεί καθηγητές και φοιτητές του τμήματος. Επιπρόσθετος στόχος είναι το κτήριο του παλαιού σχολείου της περιοχής να μετατραπεί σε τόπο φιλοξενίας εικαστικών καλλιτεχνών από την Κύπρο και το εξωτερικό, στα πρότυπα των διεθνών art residencies.

Συγχρόνως, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της συμμετοχής στα κοινά, την ημέρα της εκδρομής, το τμήμα θα υποδεχτεί μαθητές από σχολεία του δήμου. Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο στη γνωριμία, αλλά και στην αλληλεπίδραση του τμήματος με την κοινότητα, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στα μαθήματα του τμήματος που θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της εκδρομής, ερχόμενοι σε επαφή τόσο με την ακαδημαϊκή εκπαιδευτική διαδικασία όσο και με την καλλιτεχνική πράξη.